Uit het vandaag besproken kookboek Veggies & Fish maakte ik als eerste de risotto met prei, venkel en scheermessen, heerlijk. Ik had de dag erna zelfs nog genoeg van die jongens over voor mijn eigen recept van Spaanse scheermesjes met amandelen. Maar met scheermessen doe ik denk ik niet veel lezers een plezier, nog afgezien van het feit dat ze lastig te krijgen zijn. Daarom hierbij het recept voor makreelsalade met latkes. De aardappelen ontbraken per ongeluk in de krat en ik had ze toevallig ook niet in huis, dus wij aten de salade op een lunchbroodje. Ook een heel goed idee trouwens.
Nodig voor 2 personen:
Latkes:
250 g vastkokende of iets kruimige aardappels
1 middelgrote ui
1 ei
2 theel bloem
Makreelsalade:
100 g gerookte makreelfilet
½ granny smith-appel
1 ei
1 eetl mayonaise
1 eetl crème fraîche
1 theel dijonmosterd
½ citroen
1 theel kappertjes
4 takjes peterselie
wat olijfolie
zout & peper
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 19 december 2020 door KokenmetKarin