Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte ‘m toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo’n goedgevulde, romige, cheesy lasagne fantastisch met een glas rode wijn. In de zomer combineert het net zo goed met een gekoeld glas rosé. Zeker als ik eters over de vloer heb, vind ik dit een ideale maaltijd. Het is goed vooraf klaar te maken en ziet er mooi en feestelijk uit. Zeker zo met die rolletjes! Door de lasagnerolletjes rechtop in de ovenschaal te zetten, maak je er nét iets specialers van: de onderkant wordt zacht door de saus, de bovenkant bakt héél lichtjes crispy in de oven. Superlekker! Wil je er gewoon één smeuïge maaltijd van maken? Leg de rolletjes dan plat in de schaal en overgiet ze rijkelijk met de megalekkere curry-bechamelsaus.
Ja, ik moet dus echt nog even inzoomen op die curry-bechamelsaus hoor. Dit is namelijk al een hele tijd mijn standaardrecept. Mijn signature saus! Een saus die ik het liefst gewoon zo, lekker met de pannenlikker, uit de pan snoep. De combinatie van smaken is namelijk fe-no-me-naal. Klassieke bechamelsaus maak je met boter, bloem en melk – heel simpel. Maar deze maak je met boter, bloem en kokosmelk, waardoor ‘ie extra romig wordt. Ook voeg je rode currypasta toe. Dat vleugje pittig matcht waanzinnig goed met de rest van zo’n lasagneschotel. Niet alleen bij deze lasagnerolletjes met aubergine en geitenkaas, maar bijvoorbeeld ook bij deze vegan lasagne bolognese. Het voelt misschien een beetje gek om kokos en currypasta toe te voegen aan een gerecht met Italiaanse tonen als lasagne, courgette, aubergine en Parmezaanse kaas. Maar dit is dus echt hét moment om me gewoon op mijn bruine ogen te geloven ;)
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 20 augustus 2022 door beaufood