Heb je weleens verse langoustines gegeten? Dit recept was mijn allereerste keer! En ik kan je vast vertellen dat dit zeker niet de laatste keer geweest zal zijn 😀 Ze zijn namelijk su-per-lekker. Oja, en makkelijk te bereiden. Veel makkelijker dan ik had gedacht.
Soms krijg je in een restaurant weleens een langoustine als garnering. Heb je dat weleens gehad? Ik wel. Tot nu toe had ik geen flauw idee wat ik daar mee moest, dat vertellen ze je er niet bij namelijk. En daar ligt ‘ie dan op je bord. Je aan te staren, “Eet mij”. Ja, denk ik dan, dat zou ik best willen, maar ik heb géén idee hoe. Uiteindelijk draai ik het beestje dan maar om, want die oogjes kijken je ook steeds zo aan hé.
Gelukkig was ik laatst op de Zeeverse Vismarkt in Den Oever, en daar werd mij verteld dat langoustines zo geweldig lekker zijn. Voor ik het wist had ik een halve kilo gekocht en die ging mee naar huis, in de koelbox, helemaal naar Tilburg. Om eerlijk te zijn zag ik er wel een beetje tegenop om ze te bereiden, maar gelukkig had ik al wat tips gekregen én is er Google. En TouTube. Via Google vond ik hoe je ze het beste kunt bakken en op YouTube zag ik hoe je ze moest pellen. Echt niet zo moeilijk eigenlijk.
Zo ontstond dit gerecht! De langoustines zijn klaar voor je het weet en dat pellen valt echt reuze mee. Even kraken, de bovenkant eraf peuteren en dan trek je het vlees er zo uit. Probeer maar eens! Als ik het kan, kun jij het ook 😀
Tip: schrik niet als er donkergroene bolletjes onderaan je langoustines zitten (ik vroeg me serieus af of er misschien een dikke vlieg eitjes in had gelegd, maar dat leek me sterk in de koelkast). Die bolletjes zijn de eitjes van de langoustines en die kun je gewoon eten. Het leukste is dat ze knal oranje worden zodra ze worden gebakken of gekookt, en dat je er helemaal niets van proeft.
Ingrediënten
Knoflook-citroen Mayonaise
Geplaatst op 17 september 2016 door eetpaleo