Lactosevrije Kokos Yoghurttaart

Weet je nog, zo’n lekkere Hollandse kwarktaart? Ik maakte dat als kind regelmatig klaar! Het was ook zo makkelijk met die kant-en-klare pakjes, en dan kon ik ook nog eens kiezen tussen verschillende smaken. Citroen, aardbei, enzovoorts, en je kon ‘m ook met yoghurt maken in plaats van kwark. Met een bodem van koekkruimels! Daar kon ik zó van genieten!

Een Paleo kwarktaart?

Uiteraard vroeg ik me af of het ook mogelijk zou zijn om een Paleo variant te maken, tijdens één van de app-sessies tussen Monique (het Meisje met de Voedselallergie) en mij kwam dat naar voren.

We hadden namelijk allebei een héle grote doos Abbot Kinney’s yoghurt gehad; kokosyoghurt, amandelyoghurt, een hele koelkast vol. Tijd om de keuken in te duiken dus. Natuurlijk kun je dat ook ‘gewoon zo’ opeten, maar ach, ik had zin om er lekker mee te experimenteren.

Mét probiotica!

Mijn eerste poging voor deze yoghurttaart lukte perfect! Inclusief bodem van (glutenvrije) koekkruimels. En zonder de yoghurt te warm te maken, zodat de probiotica intact blijft (boven de 40 graden gaat de probiotica dood). Wel handig, want deze lekkere traktatie bevat dus ook gewoon probiotica; fijn voor je darmen.

Ingrediënten
Bodem:

  • 75g amandelmeel
  • 20g bakbananenmeel
  • 1 tl speculaaskruiden (of kaneel)
  • 30g ghee, gesmolten
  • 2 el ahornsiroop

Vulling:

  • 250 ml kokosmelk
  • 3 el gelatinepoeder
  • 400 ml kokosyoghurt (Abbot Kinney's)
  • 3 el honing
  • ½ tl vanillepoeder

Topping:

  • 300g kersen zonder pit (diepvries)

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 24 februari 2017 door eetpaleo