Ik lees net in de krant dat de Hortus in Utrecht omkomt van de kweeperen, dankzij de tropische zomer, die ook nog eens maar voortduurt en voortduurt. Bezoekers krijgen daarom gratis kweeperen mee, want weggooien is natuurlijk zonde. Ik ben in staat om alleen al daarom spoorslags af te reizen naar Utrecht. Dat fluwelige schilletje is zo prachtig om te zien, en ze ruiken ook nog eens heerlijk. Alleen, wat doet een mens met kweeperen? Taart bakken natuurlijk. Tarte tatin, om precies te zijn. Dit recept kreeg ik ooit van Volkskrant-collega Loethe Olthuis, die heeft zelf zo’n boom in de tuin (zij wel!), dus weet als geen ander wat je er mee doet.
Zelf maken? Nodig voor 1 taart:
Vulling:
5-6 grote rijpe kweeperen
160 g suiker
60 g boter
ferme kneep citroensap
2 theel kaneel
Deeg:
200 g bloem
100 g koude boter
3 eetl suiker
1 ei
snuf zout
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 12 februari 2021 door KokenmetKarin