Kwarkbrood met peer // skinny & gezond tussendoortje

Bij gezonde tussendoortjes denk je misschien al gauw aan fruit of groenten, maar er is (gelukkig) meer gezonds dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit heerlijke kwarkbrood? Het lijkt een beetje op bananenbrood, maar dan met beduidend minder banaan en dus mét kwark. Een warme kop thee erbij en smullen maar!

Een plak van zo’n 50 gram bevat circa 110 kcal. Twee plakjes vind ik aardig vullend en zijn een prima ontbijtje!

Ingrediënten kwarkbrood

Basis kwarkbrood

  • 150 gram havermoutmeel*
  • 100 gram boekweitmeel**
  • 250 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)

Toppings/vulling kwarkbrood***

  • 1 peer (geschild en in blokjes)
  • 30 gram noten (ongezouten, ongebrand)
  • 15 gram rozijnen

*vermaal havermout in je keukenmachine tot fijn meel

**je kunt ook variëren met andere meelsoorten zoals speltmeel, quinoameel en/of amandelmeel

***ook met de toppings kun je lekker variëren; denk aan stukjes appel, blauwe bessen, frambozen, cranberries, goji bessen, kokos flakes, etc. etc. En als je het lekker vindt om je brood goed gevuld te hebben, door er dan gerust wat extra hoeveelheden in!

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl/rece...

Geplaatst op 26 januari 2018 door ilovehealth