Kwark met pruimen en geroosterde boekweit

De eerste pruimen zijn gespot in de supermarkt. Zodra ik seizoensgroente of fruit tegenkom, kan ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Als vanzelf ontstaat er dan eigenlijk een recept zoals deze kwark met pruimen en geroosterde boekweit.

Bij toeval ben ik erachter gekomen dat roosteren de smaak van steenfruit zoals pruimen, perziken of abrikozen nog lekkerder maakt. En alleen fruit met zuivel vind ik saai. Nou ja saai, ik mis dan iets in de smaak. Ik heb graag nog iets stevigs te kauwen en dan kom je als vanzelf bij koolhydraten zoals havermout of een ander graantje terecht.

Boekweit is een eigenlijk een zaad en door het te roosteren, wordt het crunchy. Ik gebruik dit vaak in de granola of in combinatie met noten als topping. Boekweit tref je aan bij het gezondheidvoedingschap of anders de natuurwinkel. Dit graantje is trouwens glutenvrij.

Dit ontbijt is in ieder geval een goed begin van de dag.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 01 mei 2017 door linda