Kruisbessenchutney

Zomer betekent ook dat het weer tijd is voor bessen! Eigenlijk zijn het kleine vitaminebommetjes. Zo denk je misschien aan frambozen, aardbeien, bramen en blauwe bessen, maar er zijn er nog meer. Kruisbessen bijvoorbeeld! In het Engels de gooseberry genoemd, dat klinkt nog wat vrolijker.

Mijn oom en tante hebben een enorme groentetuin waar ik wel eens een deel van de oogst van krijg, daar ben ik natuurlijk superblij mee. Deze keer kreeg ik ook een grote bak met kruisbessen. Ik wilde er voor de verandering geen taart of repen mee maken, dus ben ik voor een chutney gegaan. Heerlijk bij een stukje rundvlees, wild, of zelfs bij paté.

Let wel op: maak deze chutney het liefst een dag van tevoren. De volgende dag smaakt hij namelijk nog lekkerder.

Ingrediënten

  • Kokosolie - 2 el
  • Rode ui - 2 kleine, gesnipperd
  • Kruisbessen - 300g, gewassen
  • Medjool dadels - 4 stuks, ontpit en fijn gesneden
  • Appelazijn - 120 ml
  • Kaneel - 1 tl
  • Gemberpoeder - ½ tl
  • Gemalen Korianderzaad - ½ tl
  • Zout - ¼ tl

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 06 augustus 2017 door eetpaleo