Na het maken van kruisbessenchutney had ik nog steeds heel wat kruisbessen over, daarom besloot ik er eens een repen mee te maken. Het resultaat: deze heerlijke kruisbessen-kokosrepen!
Het leuke van deze reep is dat er helemaal geen zoete toevoegingen in hoeven. Kruisbessen zijn zoetzuur van smaak en kokos is al best zoet, dus honing of iets dergelijks is niet nodig. Het resultaat: een verfrissende zoetzure kruisbes reep, erg lekker als tussendoortje of toetje.
Als je wilt, kun je de repen nog extra vulling geven met gehakte noten, rozijnen, stukjes appel of fijngehakte chocolade – ga zo maar door. Je kunt dit door het beslag scheppen vlak voordat je het in de bakvorm doet en afbakt.
Omdat je de repen maakt met kokosmeel, zijn ze ook nog eens glutenvrij en lactosevrij. Heerlijk genieten zonder buikpijn of andere mogelijke klachten dus!
Ingrediënten
Geplaatst op 18 augustus 2017 door eetpaleo