Kruidige zalm uit de oven

Wij van de antipakjesbrigade zijn natuurlijk helemaal niet altijd overal tegen. Dat kan niet vaak genoeg herhaald worden. Ten eerste moet iedereen te allen tijde doen waar hij of zij zin in heeft, ten tweede is smaak persoonlijk. Mensen die zielsgelukkig worden van elleboogjesmacaroni met smac en tomatenketchup, die moet je geen carpaccio van kreeft met een coulis van gepofte paprika en een zuchtje zeewier proberen aan te smeren. Dat neemt niet weg dat er nog veel onwetendheid heerst over nut en noodzaak en dat ik het als mijn schone taak zie om de mensheid af en toe weer eens met de neus op de feiten te drukken. Zoals: wat is het verdienmodel van de fabrikant.

Uit een pakje: Beltane Mix voor gegratineerde zalm
Kruidenmix 1: Zeezout, koriander, knoflook, rietsuiker, peper, rozemarijn, karwij, voedingszuur (citroenzuur), kurkuma, laurier, tijm.
Kruidenmix 2: Zeezout, aardappelzetmeel, rijstmeel, tomaat, ui, selderij, paprika, sojasaus (sojabonen, maltodextrine, zout), wortel, bieslook, peterselie, lavas, nootmuskaat, marjolein, kurkuma, dille, zonnebloemolie, citroenolie.
Zelf toevoegen: 250 g zalmfilet, 400 g gemengde groenten (bijv. courgette, tomaten, paprika, ui)
100 ml room, 2 eetl olie.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 11 februari 2021 door KokenmetKarin