Kruidige Paleo Wortelcake

Vorige week kreeg ik een email van Martine (van Het Schoonheidsgeheim) met haar favoriete recept van wortelcake welke nog niet helemaal Paleo proof (dus granen- en zuivelvrij) was. Of ik zin had om me erop uit te leven. Dat had ik natuurlijk wel!

Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan met de paleo wortelcake en het resultaat was in één keer super. In de basis was het al een heerlijk recept en ik heb maar weinig aanpassingen hoeven maken. Ik heb me netjes aan het recept gehouden (nou ja…. bijna dan) en niet al te veel extra dingen toegevoegd maar de volgende keer ga ik me volledig uitleven qua vulling.

Nog meer rozijntjes, nootjes, stukjes appel, of juist wat zonnebloem of pompoenpitten. Dit is een fantastisch recept voor wortelcake om eindeloos mee te variëren!

Ingrediënten

  • 40 gram kokosmeel
  • 160 gram amandelmeel
  • 25 gram fijngemalen walnoten of walnotenmeel
  • 4 gram bakzout
  • 1 eetlepel kaneel
  • Optioneel; 1 theelepel cardemom
  • Optioneel; ½ theelepel gember
  • 150 gram roomboter
  • 30 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 40 gram palmsuiker
  • 60 gram ahornsiroop
  • 200 gram geraspte wortel
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram gehakte walnoten
  • Optioneel; extra vulling zoals; nootjes, gedroogd fruit, appel, zonnebloempitten, gojibessen, chiazaad etc etc.

Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 29 juli 2017 door eetpaleo