Kruidige hele bloemkool uit de oven

Liefhebber van een Hollands AVG’tje als avondeten, maar wil je wel eens iets anders dan gekookte groenten? Dan is deze kruidige bloemkool uit de oven echt wat voor jou. Je bakt hem in zijn geheel (súper easy dus) nadat je hem hebt ingesmeerd met een heerlijke homemademarinade. Bloemkool alleen is qua smaak niet heel spannend, maar met de juiste kruiden maak je er binnen no time een overheerlijk gerecht van. Mét een lekker parmezaans korstje!

In het ingrediëntenlijstje hieronder kom je rode chili vlokken tegen. Deze worden gemaakt van gedroogde chilipepers die vervolgens tot vlokken worden gemalen. Ik gebruik het vaak in marinades voor groenten en vlees, maar ik verwerk het ook in sausjes. Echt de moeite om aan te schaffen. Ze geven een lekkere pittige smaak af. Je hebt al een zakje van ruim 400 gram voor ongeveer 5 euro. Anyhow, deze bloemkoolmarinade is niet compleet zonder deze vlokken, maar je wanneer je het niet kunt vinden kun je ook chilipoeder gebruiken.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 10 mei 2018 door beaufood