Kruiden In Je Koffie

We houden bijna allemaal wel van een bakkie in de ochtend toch? Espresso, Americano, een filterbakkie of een romige cappuccino, we hebben allemaal zo onze voorkeuren. Maar wist je dat je heel goed kruiden aan je koffie kunt toevoegen. Ja aan je zwarte bakkie pleur of met melk verrijkte kop. Door het toevoegen van kruiden krijgt je dagelijkse Cuppa Joe wel een heel bijzonder smaakje en begin je de ochtend met een échte kickstart!

Gember
Gemberkoffie kun je op verschillende manieren maken. Je kunt gemberpoeder toevoegen aan je filtermaling, maar je kunt ook geraspte gember of gemberpoeder in je koffie doen. Gember is ontzettend gezond en geeft een extra dosis energie aan je black morning madness! Ook prima te combineren met (plantaardige) melk trouwens. Goedemorgen!

Kardemom
In Arabische landen wordt koffie veel vaker gekruid gedronken dan bij ons in het westen en ook kardemom wordt daar veel meer gebruikt. I love kardemom en gooi het door de pannenkoeken en het bananenbroodbijvoorbeeld. Maar het kan dus ook prima door de koffie! Snufje kardemom erin, goed roeren en klaar! Vaak wordt deze koffie flink gezoet gedronken, maar dat is dan weer niet zo gezond…

Kaneel
Kaneel en koffie, een sublieme combi! Eigenlijk is kaneel altijd lekker, maar ook in de koffie is het een heerlijkheid. Een snuf kaneel in je espresso, cappu of latte maakt het een extra lekkere traktatie. In je filtermaling voeg je gewoon wat kaneel toe voordat je de koffie laat pruttelen. Bovendien heeft kaneel vele gezondheidsvoordelen, dus atten maar dat bakkie gezond!

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl

Geplaatst op 07 april 2018 door glow