Kreeftenstaart uit de oven met beurre blanc. Een geweldig culinair en overheerlijk gerecht bestaande uit delicaat zoet kreeftenvlees uit de oven, met daarbij een romige botersaus met een scheutje wijn erdoor. Tot voor kort at ik eigenlijk alleen kreeft in een restaurant maar als ik had geweten hoe makkelijk het is om kreeft thuis te bereiden, dan had ik dit al véél eerder een keer op tafel gezet. Ik heb het dan wel over kreeftenstaarten, niet over een hele (levende) kreeft. Kreeftenstaarten koop je vers ingevroren (bij de betere visboer, online supermarkt als bijvoorbeeld Crisp of een groothandel als Sligro of Hanos. En met één eenvoudig trucje serveer je de kreeftenstaarten op zo’n manier dat ze makkelijk met mes en vork te eten zijn, zonder het vlees er met de hand uit te hoeven peuteren. Daarover hieronder meer..
Een handige én mooie manier om kreeft restaurantwaardig te serveren is door ze van te voren te vlinderen. Een mooi woord voor het openknippen van de schalen. Dit doe je heel eenvoudig met een keukenschaar. Door de rug van de kreeft open te knippen kun je het kreeftenvlees met de hand loshalen en op de schalen leggen. Hierdoor gaart het vlees mooi en gelijkmatig en kun je het gerecht met mes en vork eten, zonder het er met de hand (of behulp van kreeftenbestek) uit de hoeven pulken. In de bereidingswijze hieronder vind je een filmpje met een handige how to!
Lees verder op www.beaufood.nl
Geplaatst op 22 december 2021 door beaufood