Koude bietensoep met dille

Vandaag deel 2 van mijn zomergroentezomerserie. Met bietjes in de hoofdrol. Dat kan ook bijna niet anders, want bietjes waren de hele aanleiding voor deze serie, zoals ik in de eerste aflevering al schreef. De kennismaking met Anjet van Linge en Marc de Groot van tuinderij Animaheert begon allemaal met een discussie over kant-en-klare vacuümbietjes uit een pak. Dus bietjes mogen in deze zomerserie natuurlijk niet ontbreken.

Want zo’n pronte bos jonge verse bietjes, dat is een ware traktatie, mensen. Al kreeg ik van Marc ook juist twee oude verschrompelde bietjes mee. Niet om op te eten, maar om zelf zaad mee te kweken, zodat ik volgend jaar mijn eigen bieten kan proberen te telen. Benieuwd of het lukt. De bietjes die ik ooit in potten probeerde op mijn balkon werden niet groter dan doperwten. Maar misschien waren de potten gewoon te klein, wie zal het zeggen.

Voor wie bieten in eigen tuin gedoe vindt, kan ik anders ook snijbiet aanbevelen. Daar gaat het niet om de knollen, maar om de bovengrondse stengels, in fleurige kleuren, met spinazie-achtig blad eraan. Groeit als een tierelier, ook als je geen groene vingers hebt, en is behalve prachtig ook heel lekker.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 02 oktober 2022 door KokenmetKarin