
Vlees of vis kun je door verschillende producten vervangen. Bijvoorbeeld door peulvruchten, ei of kant-en-klare vleesvervangers. Let hierbij wel goed op de voedingswaarde van het product. Peulvruchten en vleesvervangers bevatten relatief veel koolhydraten. Vaak komt dit doordat het vlees gepaneerd is. Kies dus altijd voor de variant zonder paneermeel. Ook kun je in sommige gerechten het vlees of vis helemaal weglaten en alsnog een smakelijk gerecht eten.
Lees altijd het etiket van het vlees vervangende product. Er mag maximaal 10 gram koolhydraten per 100 gram in zitten. Bijvoorbeeld een hamburger, groenteballetjes of de oosterse tofureepjes bevatten minder dan 10 gram koolhydraten per 100 gram. Ook peulvruchten bevatten een stuk meer koolhydraten dan vlees of vis. Neem hier af en toe één eetlepel van, zodat je niet te hoog in koolhydraten uit komt.
Lees verder op www.FoodSisters.nl
Geplaatst op 12 december 2017 door Foodsisters