Koolhydraatarme pasta

Wanneer is pasta koolhydraatarm?

Onder de term pasta vallen alle deegsoorten gemaakt van tarwemeel, water en eieren. Denk maar aan spaghetti, macaroni, penne, ravioli, tagiatelle, lasagne en tortellini. Vaak wordt er voor deze producten gebruik gemaakt van witmeel. Sinds kort zijn er ook steeds meer producten op de markt die bestaan uit volkorenpasta. Deze pasta soorten geven de koolhydraten langzaam vrij waardoor er geen pieken zijn in de bloedsuikerspiegel. Daarnaast heb je langer een verzadigd gevoel en wordt de energie gelijkmatiger verdeeld. Gezien het aantal koolhydraten in de tabel scheelt het niet heel veel met witte pasta, het verschil zit het dus in de langzame koolhydraten die volkoren pasta heeft. De spelt pasta bevat ook langzame koolhydraten net als de volkoren pasta. De energie wordt dan ook langzaam vrij gegeven en er zijn geen bloedsuiker pieken. De glutenvrije pasta wort gemaakt van mais, gierst en rijstmeel. Daardoor bevat dit product wel veel koolhydraten waardoor het niet geschikt is bij een koolhydraatarm dieet.

Van sommige soorten groente kun je ook spaghetti slieten maken, denk maar aan courgette, zoete aardappel, pastinaak, pompoen en wortel. Deze groenten dienen goed als vervanging van de pasta’s. Daarnaast bevatten deze groentes langzame koolhydraten waardoor er geen bloedsuikerpieken ontstaan.

Lees verder op www.FoodSisters.nl

Geplaatst op 07 december 2017 door Foodsisters