Kokos rijstpudding met mango, een klassiek gerecht met een twist. Rijstpudding is natuurlijk zo’n lekker Oudhollands recept. Rijstpudding of rijstepap aten wij vaak thuis met een beetje bruine suiker en een klontje roomboter. Deze variatie met kokos en mango is net even anders, maar niet minder lekker. Een soort sticky rice pudding meets rijstepap. Lijkt jou deze kokos rijstpudding met mango ook zo lekker?
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Je gebruikt voor deze kokos rijstpudding een risottorijst. Risottorijst neemt al het vocht in zich op, waardoor je een beetje die puddingstructuur krijgt. In plaats van melk gebruiken we kokosmelk. Je zet de rijst met de melk zo’n 20 minuten op zacht vuur en je laat het al roerend koken. We voegen ook nog wat water, vanillepasta en suiker toe. Wij gebruiken één eetlepel suiker, maar als je een zoetekauw bent kun je natuurlijk meer gebruiken. En zo maak je zelf kokos rijstpudding.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 28 juni 2020 door UitPaulinesKeuken