Koffie én chocolade, mijn twee favoriete smaken samen in één muffin! Deze koffie-dadel muffins met cacao zijn zo lekker en is precies wat je nodig op tijdens een regenachtige grauwe herfstdag. Of gewoon lekker op zondag bij de koffie/thee. De dadels zorgen er voor dat de muffins een beetje ‘sticky’ zijn aan de binnenkant.
Je kunt de koffie-dadel muffins met havermeel, (volkoren) meel of bloem maken. Net waar je zin hebt en wat je in huis hebt. Bewaar ze in een luchtdicht bakje.
150 gram zachte dadels (zonder pit)
100 gram havermeel of bloem
100 ml amandelmelk
80 á 100 ml espresso (2 shots)
2 eieren
1 eetlepel zachte kokosolie of roomboter
2 eetlepels honing of agave
1 flinke eetlepel cacaopoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel baking soda
sap van kwart citroen
snuf zout
Lees verder op www.feelgoodbyfood.nl
Geplaatst op 04 november 2020 door feelgoodbyfood