Op zoek naar een lekker, klein borrelhapje voor bij een wijntje? Probeer eens iets anders dan de gebruikelijke knoflook olijven. Ben je wel gek op knoflook? Dan is dit een heerlijk borrelhapje voor jou!
Aan knoflook worden verschillende eigenschappen toegeschreven die goed zouden zijn voor je gezondheid. Het is wetenschappelijk bewezen dat knoflook cholesterolverlagend is een en bloeddrukverlagende werking heeft. In Nederland wordt knoflook wordt vaak vers en in poedervorm toegepast door bijvoorbeeld pasta gerechten. In mediterrane landen wordt knoflook veel vaker gebruikt als borrelhapje. En zeg nu eens eerlijk; hoe lekker is het om in het weekend een wijntje te drinken met een heerlijk frans kaasje én deze geroosterde knoflook besprenkelt met zeezout.
Soort gerecht: bijgerecht, snack, vegetarisch
Aantal: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten v
Oventijd: 60 minuten in de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd vervolgens aan de bovenkant de toppen van de bollen knoflook af. Leg de knoflook bollen in een ovenschaal en besprenkel ze licht met de extra vierge olijfolie, de honing, het zeezout en de versgemalen zwarte peper en de gedroogde rozemarijn of tijm. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en rooster de knoflook bollen in ongeveer 60 minutenlekker zacht en mooi goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrooi ze met nog wat van het zeezout.
Serveer de geroosterde knoflook uit de oven met een lekker stuk boerenbrood bij een goed glas wijn. Geniet ervan!