Dit sausje bedacht ik in eerste instantie voor bij de mosselen. Toen er nog over was gebruikte ik het de volgende dag bij de worst, en weer enkele dagen later bij de gegrilde courgette en op de hamburger. Het was er echt overal heel lekker bij.
Het lijkt mij ook lekker bij de shoarma of verwerkt in een salade. Het heeft wat weg van een knoflooksaus, maar ik noem het liever knoflook mayonaise. Ik heb er zelf verse peterselie in gedaan, maar het staat je natuurlijk vrij om met andere verse kruiden te experimenteren.
Voor dit sausje kun je een (milde) olijfolie gebruiken. Extra vierge is natuurlijk bekend om de gezondheidsvoordelen, maar het smaakt wel heel sterk en overheersend. Het is aan jullie waar je voorkeur naar uit gaat, maar persoonlijk denk ik dat de milde variant beter werkt in dit recept. Ook kun je avocadoolie of macadamiaolie gebruiken, die zijn wat neutraler van smaak en deze kun je bijvoorbeeld in een biologische supermarkt vinden. Hoe dan ook, welke je ook gebruikt, het zijn alle drie goede bronnen van omega 9 vetzuren.
Ingrediƫnten
Geplaatst op 26 januari 2017 door eetpaleo