Mmm, heerlijke knapperige Uien Bhaji’s, oftewel: uienkoekjes. Indiaas comfort food! Misschien heb je ze zelfs weleens gegeten in een restaurant? In principe worden deze bhaji’s gemaakt met kikkererwtenmeel (waarom dat niet Paleo is lees je hier), dus was het voor mij een heel leuke uitdaging om ze helemaal Paleo te maken.
Of dat gelukt is? Jazeker!!
Nu ben ik zelf niet zo’n enorme held met keukenmessen (een ui snipperen gaat me nog steeds niet heel gemakkelijk af), maar ik ontdekte gelukkig een leuk trucje om de uien héél fijn en perfect te snijden voor deze bhaji’s. Met de spiraalsnijder! Echt waar. En het werkt nog ontzettend goed ook. Je hebt alleen het platte mes nodig en vervolgens draai je de hele ui er doorheen.
Een kleine disclaimer is wel op zijn plaats: uien snijden met de spiraalsnijder kan er toe leiden dat je gaat huilen. De plakjes zijn veel fijner en daardoor komt er ook wat meer van dat prikkelende stofje vrij. Tenminste, ik stond uiteraard met dikke tranen in mijn ogen en een snotneus erbij. Je moet er wat voor over hebben 😉
Ik krijg best vaak de vraag welke spiraalsnijder ik nu aanraad. In ieder geval niet zo’n puntenslijper-model, die zijn echt veel te klein om alle groenten op te kunnen snijden.
Deze van Benriner is min of meer het paradepaardje onder de spiraalsnijders. Niet goedkoop, maar hij schijnt echt veel scherper te zijn. En deze van Lurch vind ik zelf ook echt heel fijn in het gebruik (dit is het model wat ik zelf in huis heb).
Ingrediënten (4 porties)
Geplaatst op 22 december 2016 door eetpaleo