Knapperige tostones van bakbanaan

Als je me al langer volgt dan weet je inmiddels wel dat ik helemaal dol ben op bakbanaan! Bakbanaanchips, bakbanaanfrietjes, bakbanaanwraps, pizza... In mijn boek Eet Paleo in 7 Stappen staan er zelfs een aantal recepten mee in.

Het gaat zelfs zo ver dat ik maar eens in de zoveel tijd bakbananen ga kopen (meestal groene, die vind ik het lekkerste) en die gaan dan ook heel snel op. Zo snel, dat ik mezelf er van weerhoud om meteen weer nieuwe te halen, want ik wil mijn voedingspatroon wel een beetje gevarieerd houden 😉

Hoewel je natuurlijk heel veel lekkers met bakbanaan kunt maken, ga ik meestal voor bakbanaanchips. Gewoon omdat ze lekker makkelijk zijn, en ze zijn ook nog eens snel klaar. Alleen ik vrees dat ik nu een nieuwe favoriet heb gevonden: tostones!

Eigenlijk is dat niets meer dan dubbel gebakken bakbanaanchips. Ze zijn extra knapperig, lekker smeuïg vanbinnen.. En superlekker als snack of bijgerecht.

Dus wanneer je iets zoekt wat je gewoon ’s avonds op de bank weg kunt knabbelen, dan zit je met tostones helemaal goed. Beetje zout erop en je bent klaar.

Hoe je ze maakt? Dat heb ik hieronder voor je op film gezet. Mijn excuses dat het filmpje halverwege eventjes vaag is, dat heeft 100% te maken met mijn camera skills (die nog niet zo heel goed zijn). Maar het filmpje is er gelukkig niet minder duidelijk door.

Ingrediënten

  • 1 groene bakbanaan
  • 3 el kokosolie
  • zout

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 19 september 2016 door eetpaleo