Knapperige bladerdeeg pizzastengels

Een wokkel maken

Zo’n wokkel maken kan een beetje een rommeltje worden. Ik waarschuw maar vast. Het handigste is om een rol verse bladerdeeg (40 x 24 cm) te kopen. Snijd de plak bladerdeeg in stukken van 8 cm (dan heb je 5 stukken van 8 x 24cm). Besmeer de ene helft met wat saus, pesto en kaas. Vouw dicht en dan het moeilijkste gedeelte, draai als een wokkel. Dit kun je het beste al op een met bakpapier beklede bakplaat doen want eenmaal gedraaid wordt het een beetje slap en is het handiger om gelijk op de juiste plek te hebben liggen. Wat er tussenuit valt stop je er bij een ander weer in qua vulling. Dat de bladerdeeg pizzastengel op sommige plekken opendraait geeft juist een heel leuk effect.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 04 oktober 2019 door UitPaulinesKeuken