Knapperige bakbananenchips

Ken je ze, de bakbananenchips van de toko? Van die lange, knapperige plakken bakbanaan. Ze zien er ontzettend smakelijk uit (en dat zijn ze ook: ik spreek uit ervaring). Helaas verraadt de verpakking ook dat de chips gebakken zijn in sojaolie, of gewoon ‘plantaardige olie’. Niet zo’n gezonde keus dus. Daarnaast zijn deze chipjes ook nog eens vrij prijzig.

Gelukkig is er ook een gezondere (en goedkopere) manier om zelf deze bakbanaan chips te maken!
Je neemt een grote, groene bakbanaan (te vinden bij bijvoorbeeld de toko of grotere supermarkt), snijdt er met een dunschiller plakjes van en zo’n 20 minuten later zijn je chipjes klaar.
De totale kosten: 77 cent (voor de bakbanaan) en wat kokosolie uit de voorraadkast.

De opbrengst: een bord vol met bakbananenchips, zonder buikpijn achteraf.

Voor degenen die het zich afvragen: een gele/zwarte bakbanaan kun je hier niet voor gebruiken. Deze is te zacht om met een dunschiller te snijden en daarnaast veel plakkeriger waardoor het gemakkelijk aan je pan vast plakt. Bovendien worden ze niet krokant. De gele/zwarte bakbanaan is wel heel lekker om in andere gerechten te verwerken (sluit deze dus niet uit!), maar niet geschikt voor bakbanaan chips.

Ingrediënten

  • 1 groene (onrijpe) bakbanaan
  • 4 el kokosolie
  • Zout
  • Knoflookpoeder (optioneel)

Lees verder op EetPaleo.nl!

Geplaatst op 11 juni 2017 door eetpaleo