Dit is zo’n gerecht wat ik echt al jarenlang wil maken. Knapperig buikspek uit de oven. Ik weet niet precies waarom, maar het heeft een soort magische aantrekkingskracht op me. Het enige probleem waar ik tegenaan liep; waar vind ik een stuk spek afkomstig van gezonde varkens?? Ik liet het zelfs al eens vallen bij slager Leon van de Woeste Grond, maar hij vertelde me dat ze het buikspek van de varkens vooral gebruikten voor de populaire speklappen, gerookte spekblokjes én ontbijtspek. Tsja, dan blijft er natuurlijk niet zo’n groot stuk over voor de oven. Elk varken heeft tenslotte maar één buik.
Gelukkig hebben ze daar verandering in gebracht wat een tijdje geleden zag ik ineens dat ze buikspek tompouce in het assortiment hadden bij de Woeste Grond! YES!! Die heb ik natuurlijk meteen besteld 😉 Vooral omdat deze afkomstig is van hun Tamworth varkens. Deze varkens lopen op een enorm groot stuk bos of land waar ze de hele dag door lekker in de grond kunnen wroeten met hun neus. Het enige eten wat ze krijgen komt rechtstreeks uit de natuur. Kortom; gezondere varkens dan deze Tamworth varkens bestaan eigenlijk niet!
Ze hebben deze stukken spek niet altijd in het assortiment, maar als ze het hebben dan raad ik je aan het meteen te bestellen. Zo lekker!
Ik kan niet ontkennen dat ik, als trotse bezitter van 2 stukken buikspek van het Tamworth varken, toch even een momentje had waarop ik dacht ‘en nu?’. Daar lagen ze dan in de vriezer, maar hoe ging ik ze klaar maken? Na mijn zomervakantie besloot ik het er eindelijk op te wagen omdat het daar wel tijd voor werd. Ik zocht online naar verschillende recepten en kwam er al snel achter dat het ontzettend makkelijk te maken is.
Je laat het vlees een tijdje marineren in heerlijke kruiden, en vervolgens kan het gewoon in de oven. Je hoeft er bijna niet naar om te kijken! Ga jij dit ook proberen? Ik vind het echt zoiets wat je serveert wanneer er mensen komen eten. Of in het weekend wanneer je wat meer tijd hebt om een diner te maken.
Knapperig buikspek combineert perfect met een frisse salade of geroosterde groenten. Tot mijn verbazing waren de restjes ook ontzettend lekker toen ik ze de volgende dag opbakte in combinatie met bloemkoolrijst met paddenstoelen.
Ingrediënten
Bekijk het hele recept op EetPaleo.nl!
Geplaatst op 17 september 2017 door eetpaleo