Als je zoals ik in een spruitjesreceptenontwikkelfase zit, dan blijft er nog wel eens wat over. Zoals een spruitjescurry die ik niet memorabel genoeg vond voor in de krant. En die bovendien om geheel onduidelijke redenen was gaan splitsen, terwijl ik in mijn leven toch al honderden succesvolle curry’s heb gemaakt volgens hetzelfde basisprincipe: groente, kerrie (of currypasta), kokosmelk. Maar misschien gaan kokosmelk en spruitjes niet goed samen? Omdat ik niet zo van het weggooien ben, had ik de boel in een doosje in de vriezer geparkeerd, opvangtehuis voor van alles en nog wat.
Maar vriezers raken op enig moment vol met kliekjes, die moet je ook vooral regelmatig weer opeten. Dus toen kwam ineens dat groene bakje mislukte spruitjescurry weer bovendrijven. Geen probleem. Ontdooien, bouillon erbij, blenderen en voilà, twee vliegen in één klap: puik soepje gecreëerd en geen geschiftheid meer te bekennen.
Kijk, en dan wordt het pas echt interessant, want hoe kun je zo’n saai groen soepje nou opleuken? De kliekjesfee in mij wrijft zich dan in de handen.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 04 februari 2021 door KokenmetKarin