Nooit niks weggooien is geen specifiek goed voornemen voor dit nieuwe jaar, dat is een eeuwigdurend streven, jaar in, jaar uit. Wat zeg ik? Dag in, dag uit. Dat geldt vast ook voor meubilair, kinderspeelgoed, fietsen en winterjassen, maar mijn specifieke interesse betreft natuurlijk etenswaren.
Ongewild slibt de groentela toch wel eens dicht met Treurig Spul: een halve zak spinazie die al gedeeltelijk aan het verprutten is, wat lente-uitjes waarvan het groen ernstig aan het verflensen is, en begint dat handjevol champignons nou te schimmelen?? Het gebeurt gewoon, ja ook bij mij. De intenties waren goed, maar de plannen liepen anders.
En dan staat er ook nog een grote pot tahin in mijn koelkast, meegenomen uit Tel Aviv waar de tahin er met kolenschoppen tegelijk doorheen gaat, dus een kiloverpakking lijkt op dat moment een handige aanschaf. Totdat je thuis weer in je eigen ritme belandt, en je best af en toe wat lepels tahin gebruikt, maar een kilo best veel blijkt.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 06 februari 2021 door KokenmetKarin