‘Hoe bedenk jij nou recepten?’ is een vaak gestelde vraag. Meestal ontstaan die toevallig, door te kijken wat ik nog heb en dat bij elkaar te voegen. Het niks-weggooien-en-zo-min-mogelijk-boodschappen-hoeven-doen-principe dat ik trouwens heel overzichtelijk uit de doeken heb gedaan in mijn nieuwste kookboek Slim zónder pakjes & zakjes, maar ik ben helemaal niet te beroerd om dat hier met terugkerende regelmaat nog eens extra toe te lichten aan de hand van bijvoorbeeld dit praktijkvoorbeeld van een paar dagen geleden: Kliekjessalade met linzen, biet en yoghurt-tahinsaus.
Tip 1: Je kunt niet alles zomaar bij elkaar mieteren. Stamppot met boerenkool én olijven én kruidenkaas én sardientjes uit blik is geen goed idee. Waarom niet? Ik zou zeggen: proef het eens. Hoe weet je dan wat wél bij elkaar past? Dat is een kwestie van uitproberen en blijven proeven. Het is niet anders.
Tip 2: Begin met kijken wat je in huis heb, wat er het dringendst op moet en ga van daaruit verder denken en rondkijken.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 17 maart 2021 door KokenmetKarin