Kliekjespasta doperwten

De eeuwiglopende serie ‘kliekjesrecepten’ gaat nooit vervelen, want de aanwezige voorraad kliekjes is altijd weer anders, dus volop variatie. Natuurlijk, geen mens heeft precies dezelfde restjes in z’n koelkast liggen als ik, maar toch leg ik het principe graag nog even uit. Ter lering ende inspiratie.

Drie basisregels:
1) Pasta is altijd goed. Lekker voedzaam en vullend. Koop wel pasta van een fatsoenlijk, echt Italiaans merk, dat maakt een wereld van verschil (De Cecco, Di Martino, Delverde, Barilla), en tegenwoordig is er altijd wel een van het rijtje verkrijgbaar in een supermarkt in de buurt. ‘Maar ik eet geen koolhydraten!’ hoor ik iemand tegensputteren. Dan doe je het desnoods met courgetti. Moet je lekker zelf weten.

2) Kliekjeskoken betekent roeien met de riemen die je hebt. Eerst kijken wat je in huis hebt, en daar vervolgens mee aan de slag gaan. Dat is tijdsbesparend, want je hoeft er niet apart voor naar de winkel.

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 08 maart 2021 door KokenmetKarin