
Het is weer zover. Ik zit in een fase en dat is deze keer van zelf brood bakken. Na het no knead bread recept ben ik druk aan het experimenteren geweest. Met een aantal mislukkingen als resultaat zoals gewoonlijk. Bijna had ik de handdoek in de ring gegooid. Maar de aanhouder wint en de kleine harde bolletjes met volkorenmeelzijn uiteindelijk goed gelukt.
Tja zal ik jullie vertellen wat ik eigenlijk wilde maken? Ik vond een brood van spelt- en volkorenmeel wel een goed idee voor de Pasen. Of gewoon omdat je zin hebt in zelf brood bakken. Mijn kennis van meel is niet zo groot. De zelfgemaakte broodjes leken meer op hele stevige volkoren pita broodjes. En dat wilde ik juist niet. Ik had van die mooie (enigszins open gebarstte) bolletjes in mijn hoofd. Ik ben er gelukkig uitgekomen. Op mijn “wish list”staat nu een broodcursus zodat ik eens leer wat ik doe…. Iemand nog goede tips?
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 22 april 2017 door linda