Kiwisalade met avocado

SAMENWERKING – Kiwi in de sla? Dat klinkt wel heel erg jaren ’80. Net als aardbei naast de kipfilet, banaan door de rijst en ananas in de tosti…Brr. Maar toen ik ging experimenteren met kiwi, kwam ik uit bij een vrolijk groene combinatie met avocado en komkommer die heel erg lekker bleek. Fris en fruitig en daar past de kiwi heel goed bij. Ik probeerde het zowel met groene als met gele (pardon, ‘SunGold’) en het werkte allebei. En omdat ik toch groen bezig was, mocht er ook een soort pestodressing bij van basilicum en pistachenootjes. Ook experimenteerde ik met de vorm: decoratief door elkaar of juist gedeconstrueerd of in blokjesvorm. Kan allemaal. Fijn toch, zo’n universele salade? Doet het goed als voorafje, maar ook als lunch.

RECEPT Kiwisalade met avocado en komkommer met basilicumdressing
Nodig voor 2 personen:
2 kiwi’s (groen of geel)
1 rijpe avocado
1/3 komkommer
1 bosje basilicum
2 eetl pistachenootjes (gepeld, ongezouten)
1 limoen
ferme scheut lekkere olijfolie
zout & peper uit de molen

Lees verder op www.kokenmetkarin.nl

Geplaatst op 15 februari 2021 door KokenmetKarin