Dit is echt een heerlijk recept voor kipsaté. We serveren hem met rijst, maar met friet kan natuurlijk ook. Je hebt dit in 30 minuten gemaakt. Alle smaak komt van de kipsaté marinade welke bestaat uit een mengsel van ketjap, sambal en gemberpoeder. Heel handig voor het marineren zijn afsluitbare diepvrieszakjes. Schenk de marinade in het zakje, voeg de stukjes kip toe en sluit het zakje. Masseer daarna de marinade in de kip en laat het zakje 10 minuten liggen. Wanneer je langer de tijd hebt kun je het langer doen, zelfs al een avond van te voren. Hoe langer de marinade in kan trekken hoe meer smaak de stukjes kip krijgen. Natuurlijk hebben we het getest: na 10 minuten is de kip echt al superlekker! Voor een echte kipsaté rijg je de stukjes kip op een spiesje (die je normaal bijvoorbeeld voor de bbq gebruikt). Maar stel je hebt even geen zin in dat gepriegel, dan bak je de stukjes gewoon los in de pan. Het allerlekkerste is om de spiesjes te grillen in een grillpan. Ze krijgen dan een lekkere gegrilde bbq-smaak. Heb je geen grillpan, in een koekenpan bakken werkt ook heel goed. Maak de rijst erbij en serveer met kroepoek en satésaus. Die kan je kant en klaar kopen, of zelf maken.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 06 april 2021 door UitPaulinesKeuken