Kippensoep met herfstgroenten

Oldschool, maar o zo lekker! Soep op zaterdag of zondag. Extra lekker als je de soep zelf hebt gemaakt, zonder pakjes en zakjes. Daarom hebben we voor deze kippensoep zelfgemaakte bouillon gebruikt, dan wordt de soep het lekkerst! Zo maak je een grote pan langzaam getrokken kippensoep met verse herfstgroenten waar het hele gezin van kan genieten!

Dit heb je nodig:

Bouillon:

  • 3 scharrelkippenpoten
  • 1 grote ui
  • 1 Winterpeen
  • 4 piment korrels
  • 1/4 tl foelie
  • 6 witte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 bosje verse tijm
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje verse selderij
  • 4 stengels verse lavas, zonder de blaadjes (maggi plant)
  • 1 takje bonenkruid
  • 1 takje rozemarijn

Soep groenten:

  • 2 preien
  • 1/4 bloemkool
  • 1 winterpeen
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje selderij
  • De blaadjes van de lavas stengels (maggi plant)
  • sperziebonen naar smaak (optioneel)

Wil je deze kippensoep met herfstgroenten ook maken? Ga voor het volledige recept naar puurenkracht.nl.

Geplaatst op 15 oktober 2017 door puurenkracht