Kip is één van de gezondste vleessoorten. Het bevat bijvoorbeeld minder calorieën en vet ten opzichte van rundvlees of varkensvlees. Kip wordt al snel gebakken in de pan maar wist je dat kip pocheren ook een lekkere optie is? En ook nog gezond omdat je geen boter of olie hoeft te gebruiken. Een ander voordeel is dat het vlees niet zo snel droog wordt. Het enige wat je nodig hebt is kipfilet, een groentebouillonblokje en een pan met water. Dus waar wacht je nog op?
Gepocheerde kip kun je in allerlei recepten gebruiken zoals in een salade, door pasta, tussen een sandwich/tosti of in gevulde courgette.
Uiteraard verschilt de kooktijd als de kipfilet groter is dan gemiddeld. Of de kip gaar is kan je controleren door met een vork gaatjes te prikken in de kip. Als er helder vocht uit komt is de kip gaar. Je kan ook met een thermometer controleren of de kip gaar is. De kerntemperatuur moet dan 70-72 graden zijn.
Lees verder op www.Boostyourhealth.nl
Geplaatst op 12 februari 2021 door boostyourhealth