Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Even een bekentenis: ik heb al 4 jaar lang een slowcooker ongebruikt in de kast staan… Het zit namelijk zo: ooit won ik deze fantastische wonderpan. Alleen is het nooit gelukt om er een fatsoenlijke maaltijd uit te koken. Inmiddels is het stof van het apparaat geveegd. Ik heb mezelf eens streng toegesproken. “Lin, je hobby is je werk geworden. Iedereen gebruikt een slowcooker en ga maar eens uitzoeken hoe het werkt.

Natuurlijk kan ik proberen om er helemaal zelf achter gekomen, maar dat is mij de afgelopen jaren niet gelukt. Dus heb ik jullie hulp ingeschakeld. Via Instagram heb ik om tips, recepten en ook blogs gevraagd die vaker slowcooker recepten delen. Zo kwam ik terug op de blogs van Eetspiratie, Ashley Willems en Ohmyfoodness.

Na een paar uurtjes rondspeuren op het internet, kwam ik er al snel achter wat mijn probleem was. Bij een slowcooker hoef je niet (te)veel vocht toe te voegen. Ahhh!! Mijn eerste experimentje met Indisch rundvlees was te gek. Het vlees was zo mals. Ik kreeg direct moed om eens iets anders te proberen. Dit werd kip met speculaaskruiden en een gepofte aardappel met rucola.

Nu met Sinterklaas in het land zocht ik een ander soort recept. Even geen zoete baksels maar hartig. Vorig proefde ik voor het eerst de combinatie van kip met speculaaskruiden. Echt zalig! De marinade bestaat naast de koekkruiden uit ketjap en sinaasappelschil. De botermalse kip presenteer je in een gepofte zoete aardappel met rucola.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 30 november 2017 door linda