Kip met mango, een heerlijke combinatie. Deze kip met mango-koriandersaus is lekker kruidig en fris tegelijk Lekker met een salade, maar ook heerlijk bij geroosterde groenten of broccoli. Eén ding is zeker: vrolijk word je er in ieder geval van.
Bij het zien van sappige, rijpe mango’s op de markt maakte mijn hart weer een klein sprongetje terug naar de zomer. Dat komt in dit gerecht helemaal terug: een goed gebakken kipfilet met daarop een frisse, kruidige mangosaus.
Wist je trouwens dat mango veel vitamine A en C bevat? Samen met de antioxidanten die erin zitten levert de mango je immuunsysteem een echte boost. En dat is fijn, aangezien de donkere, koude dagen (inclusief virussen die de ronde doen) er weer aan komen.
Tip: Dit gerecht is ook heel lekker met een kippendij (met of zonder bot). Ikzelf heb standaard een voorraadje kip in mijn vriezer liggen, ik bestel het bij De Woeste Grond. Dat bevalt echt heel goed.
Ingrediënten
Geplaatst op 17 augustus 2017 door eetpaleo