
Met de paasdagen voor de deur, heb ik een paar lekkere en makkelijke recepten bedacht. De focus ligt op ontbijt of lunch. Maar ja, ’s avonds krijg je vast weer trek toch? En dan wil je ook iets lekkers eten. Ik tenminste wel. Na het recept van de kip braadstomen met een kruidenmix, bereid ik nu een hele kip met kruidenboter en groente in een braadzak.
Dit recept kan eigenlijk niet mislukken en de braadzak zorgt ervoor dat het kippenvlees lekker mals blijft. De kruidenboter smelt door de hitte en de smaak trekt in het vlees. Het ideetje heb ik “gepikt” van mijn slager in het dorp. Ik zie al jaren zo’n hele kip in zijn vitrine liggen of bij de supermarkt. Alleen ben ik niet zo dol op de kruidenmix. Er zit iets in, dat ik niet helemaal thuis kan brengen. Op een of andere manier doe ik het liever zelf, zodat ik “controle” heb over wat ik eet.
Het maken van de kruidenboter stelt niet zoveel voor en dat kun je een paar dagen van te voren zelfs al doen. De kip kruid ik flink met paprikapoeder en een beetje zout en peper. Mocht je geen zin hebben om de groente te snijden, dan koop je een zak kant en klare soepgroente. Kijk gewoon wat bij je past en zet deze eyecatcher in een handomdraai op tafel.
Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl
Geplaatst op 03 april 2017 door linda