Kip kerrie met kokosrijst en amandelen

Ik had laatst ineens weer eens zó’n zin in een lekker bord kip kerrie. Het was echt al een tijd geleden dat ik het had gemaakt, maar na één hap was ik weer helemaal om. Mals gebakken kip in een kruidige saus van kerrie, kokosmelk en een snuf kaneel. Héérlijk. Ik voegde er ook een paar dadels aan toe voor een lekker zoetje en geloof me, dat werkt zó goed samen met die romige saus. Ik serveerde het met romige kokosrijst en een handje geroosterd amandelschaafsel. En geen pakjes of zakjes gebruiken hè.. Zelf kip kerrie maken is belachelijk eenvoudig en echt véél lekkerder :)

Kip kerrie rijst

Er zijn tientallen kip kerrie variaties te vinden. Mijn versie is lekker eenvoudig, met een kort ingrediëntenlijstje, maar wél met veel smaak. Naast kerriepoeder gaat er verse gember doorheen, zachte dadels én een snufje Chinees vijfkruidenpoeder. Die laatste kun je eventueel weglaten, maar hij geeft het gerecht net even wat extra diepgang. Zó lekker. En verder? Gewoon lekker oldskool met boontjes en rijst. Ik kook de rijst graag met een flinke scheut kokosmelk, daar wordt hij heerlijk romig van. Echt een aanrader!

Oh, en nog een tip: als ik de tijd heb maak ik meteen een dubbele portie. Dan vries ik een bakje in voor later. Drukke dag en geen zin om te koken? Dan heb je een heerlijke homemade kip kerrie achter de hand.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 24 september 2025 door beaufood