Heel lekker vinden wij dit. Kip katsu, of wel krokante kip. Kip katsu is een Japans gerecht. Het wordt traditioneel gegeten met een romige gele currysaus en rijst. Maar de laatste tijd zie je de krokante kip stukjes ook steeds vaker tussen twee broodjes, zodat je het kunt eten als een sandwich. Uiteindelijk is kip katsu gewoon een soort van kipschnitzel, je bakt de kip met een laagje panko in een pan met een laagje zonnebloemolie goudbruin en krokant. Heb je geen idee waarover we het hebben? Panko is een grof paneermeel wat je gebruikt om een knapperig laagje om de kip te vormen. Hoe je dat het beste doet lees je in het recept. De currysaus maak je razendsnel met een madraskruidenmix (die kun je zo kopen bij een supermarkt) en romige kokosmelk. Combineer de krokante kip en de currysaus samen met rijst en lekkere groenten zoals in dit recept bimi, maar broccoli, sperzieboontjes, plakjes wortel of paksoi zijn er ook heel lekker bij.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 27 januari 2021 door UitPaulinesKeuken