Kip curry met zoete aardappel

De afgelopen week heb ik met enorm veel plezier in de keuken gestaan. Ik had echt zin om nieuwe recepten uit te proberen. Het ene na het andere gerecht schudde ik uit mijn mouw. Zo fijn als de inspiratie vanzelf stroomt. Voor deze kip curry met zoete aardappel ben ik mijn mini toko ingedoken. Mijn trots in de keuken is een laatje met Oosterse kruiden. Zodra je het klepje openzet, komt het aroma je tegemoet.

De ene keer gebruik ik voor een curry een kant en klare currypasta (van Patak’s – nonspon), de andere keer duik ik mijn laatje in en maak ik zelf een curry met kruiden. In principe is er niks moeilijks aan. De basis voor dit recept is komijnzaad, garam masala en curry poeder. Meestal koop ik dit soort kruiden ook bij een toko of Marokkaans of Turks winkeltje. Dat is in verhouding een stuk goedkoper. Gelukkig is de supermarkt steeds beter gesorteerd en een groot AH filiaal heeft deze kruiden zeker in het assortiment.

Lees verder op www.lekkeretenmetlinda.nl

Geplaatst op 07 november 2017 door linda