Kikkoman recap wedstrijd + Chocoladesaus met een twist van sojasaus (kersttip!)

Mmm.. Romig ijs met chocoladesaus. Helaas niet zo heel erg ‘healthy’ (wat natuurlijk op zijn tijd helemaal niet uitmaakt) dus wij gingen aan de slag met een gezondere variant. En niet zo maar één, maar met een hele bijzondere twist. De combinatie chocolade met zeezout is inmiddels vrij bekend geworden. Wij voegde sojasaus toe aan de chocolade voor een extra touch… En dat is lekker joh! Leuke tip voor je kerstdessert! #justsaying…

Maar eerst even iets anders. Dit recept hebben we gemaakt met Kikkoman sojasaus. En wij zijn niet de enigen die daar graag mee koken. Afgelopen week vond de 4e editie van de Kikkoman receptenwedstrijd plaats in de prachtige kookstudio van Hotel Okura Amsterdam. Bijna 200 thuiskoks hebben een heerlijk gerecht met de sojasaus gemaakt en ingezonden. Uiteindelijk streden er 5 finalisten voor de felbegeerde titel. Deze is gewonnen door Sophie van der Leeden, die de jury wist te overtuigen met haar ‘Flinke Soep’ gevuld met soja ei, buikspek, noodles en heerlijk bereide groenten. Mijn favoriet was de Watermelon Poké Bowl door Fernando Dias, die uiteindelijk de derde plek won.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl

Geplaatst op 18 december 2018 door ilovehealth