Bij de voorjaarsschoonmaak kwam ik ook een paar mailtjes tegen met het verzoek om een recept voor bruinebonensoep. Mijn moeder beweert bij hoog en laag dat ik daar als kind dol op was. Ik heb er geen enkele herinnering aan en kan me er, met de kennis van nu, ook niets bij voorstellen. Bruine bonen? En dan in soepvorm? Hoe kan dat ooit lekker wezen? Of appetijtelijk? Bovendien, kom op, het is april, de lentekriebels tieren welig, we willen geen bruine bonen maar frisse voorjaarsgroenten.
Alleen is dit een lastige tijd, groentetechnisch. De winter met z’n stamppotten en stoofschotels ligt definitief achter ons maar het wachten is nog op het echte lentespul. Natuurlijk, in de kas groeit altijd alles, en anders wordt het wel van over de hele wereld aangeleverd, maar de plaatselijke moestuinen zijn nog armetierig en mijn eigen smulbalkon al helemaal. Het is immers meer de tijd voor zaaien dan voor oogsten.
Hamvraag: wat eet een mens in april?*
Uit arren moede toch maar bruine bonen?
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 27 januari 2021 door KokenmetKarin