Kikkererwten salade met rucola, gebakken avocado en biefstukreepjes

Gister maakte ik samen met twee vriendinnen deze gezonde en super lekkerekikkererwten salade met rucola, gebakken avocado en biefstukreepjes klaar als avondeten. Af en toe hoor ik nog wel eens dat salades niet vullen. “Ik zou graag wat minder brood willen eten en meer groen maar na het eten van een salade heb ik na twee uur al weer honger”. Nouuu dat gaat bij deze kanjer niet op! De linzen en kikkererwten geven je namelijk een langdurig verzadigd gevoel. Lekker met gepofte balsamico tomaatjes uit de oven. Oh, en gebakken avocado! Moet je geprobeerd hebben want dit is echt onwijs lekker.

Het recept is voor drie personen maar als jij vanavond met zijn tweeën eet kun je morgen dat overgebleven portie mooi meenemen naar werk. Dit geldt ook voor de groene pesto trouwens. Die maak ik in dit recept zelf (heel simpel, vergeet de kant en klare potjes) en wat ik overhoud smeer ik de volgende dag op een cracker met kaas en plakjes rauwe courgette.

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 25 juli 2016 door beaufood