Kikkererwten met groenten en harissa-yoghurt & waarom ik mee doe aan #groenemaandag


Vandaag heb ik een lekker vegetarisch recept voor jullie. Een bordje vol kikkererwten, broccoli en een pittig yoghurtsausje met harissa. Als ik een trend van de laatste tijd zou moeten noemen dan zou dat vegetarisch eten zijn, met de nadruk op gevarieerd eten en veel groenten. Ik ben zelf geen vegetariër, maar wel steeds bewuster van het vlees dat ik eet en de herkomst ervan. Daarbij wil ik per dag minimaal 300 gram groenten eten en daardoor sloop het er langzamerhand in dat ik steeds minder vlees en vis ging eten. Vroeger at je gewoon wat de pot schafte – het vertrouwde avg’tje – maar tegenwoordig hebben we zoveel meer keus :D

Eten wij te veel vlees?

Negen van de tien Nederlanders eet te weinig groenten en fruit en uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat we teveel vlees eten. Daar moet als het aan mij ligt snel verandering in komen en met Beaufood wil ik je laten zien hoe je op een lekkere (en makkelijke) manier meer groenten kunt verwerken in je eetpatroon. Dit is niet alleen goed voor je lichaam maar ook nog eens voor het milieu. Dit klinkt super geitenwollensokkerig, maar we hobbelen met zijn allen nog lang op deze aardbol rond dus kunnen we er maar beter goed voor zorgen. De vleesindustrie is namelijk heeeeel vervuilend. Maar zal ik ooit helemaal vegetarisch gaan eten?

Lees verder op www.beaufood.nl

Geplaatst op 03 april 2017 door beaufood