Elk jaar sloof ik me vooral uit voor de krant om een uitgebreid kerstmenu te bedenken, en elk jaar volgen daarop ingezonden brieven à la “Waar hep dat allemaal voor nodig, wij eten met kerst altijd gewoon boerenkool”. Voor al die mensen moet het een enorme opluchting zijn dat er – met dank aan het coronavirus – dit jaar geen poespas aan te pas komt. De visite is van overheidswege afbesteld, dus eindelijk kun je ongestoord die lekkere doodsimpele dingen eten waar je écht trek in hebt. Hooguit een mooi tafelkleedje eronder. Want ja, het blijft wel kerst natuurlijk. Komt het allemaal toch nog goed.
Ik heb een paar puike suggesties voor het ultieme Doe-maar-gewoon-dan-doe-je-gek-genoeg-kerstdiner. Niet allemaal tegelijk hoor, kies maar gewoon welke je het meeste aanspreekt. Bovendien zijn er drie kerstdagen.
Boerenkool speciaal
Stamppot boerenkool met spekjes, maar de boerenkool wordt niet zoals gebruikelijk gekookt maar gegaard in de oven. Dan wordt het een soort knapperige chips, en dat geeft een heel lekker effect aan de stamppot. Echt anders dan anders.
Boerenkaasfondue
Zit een gourmetavond met de hele familie er dit jaar niet in? Maar heb je wel zin in geklooi met pannetjes op tafel? Wat dacht je van gewoon gaan kaasfonduën? Maar dan wel met écht lekkere boerenkaas.
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl
Geplaatst op 24 december 2020 door KokenmetKarin