Om het gemakkelijk te houden serveer ik bij dit gehaktbrood met paddestoelen een kant en klare cranberrysaus. Wanneer je voor kerst gaat koken neem je meestal te veel hooi op je vork. Ik weet er alles van, En ondank dat je jezelf had beloofd het vooral leuk te houden sta je al snel weer heel lang in de keuken. Maar wanneer dit je enige gerecht is en je vindt het wel leuk om zelf een cranberrysaus te maken dan is dat zo gebeurd. Je koopt ongeveer 500 gr verse cranberry’s (geen gedroogde), doet ze in een pannetje. Voegt wat suiker toe (je kunt later altijd nog wat extra toevoegen wanneer het te zuur is) en een glas water. En zet het op het vuur. Vervolgens kook je de cranberry’s kapot. Tot zich een jam vormt. Gewoon blijven roeren. Dat is het! Wanneer je het lekker vindt kun je rozemarijn fijnhakken en er doorheen mengen. Breng de saus zelf op smaak met zout, wat meer suiker of beiden.
Geplaatst op 20 december 2019 door UitPaulinesKeuken