Kerstbuffet: Bladerdeegkrans met gekarameliseerde rode ui

Voor het maken van de krans is het belangrijk dat je het bladerdeeg tussendoor een keertje laat rusten in de koelkast. Omdat je er waarschijnlijk veel met je handen aan zit wordt het bladerdeeg te warm, wanneer het deeg dan onvoldoende rust wordt het niet mooi knapperig. Verder is het handig om een rol vers bladerdeeg te gebruiken, zorg dat je een rechthoekig lap hebt, geen ronde. Snijd dan driehoeken van het deeg. Dat kun je het beste op deze manier doen: leg de deeglap op het bakpapier met de lange kant onder. Kerf met de achterkant van een mesje eerst de helft van het deeg in (op 12cm van de onderkant kerf je in de breedte het deeg in). Kerf het deeg aan de onderkant en bovenkant om de 8cm in. Snijd dan diagonaal (ik gebruikte een liniaal om een mooie rechte lijn te krijgen) van de linkerbovenhoek naar het eerste streepje. Snijd van de eerste inkerving aan de bovenkant naar de tweede inkerving aan de onderkant. En zo verder. Daarna snijd je vanaf de linkeronderhoek naar de eerste inkerving aan de bovenkant. Nu zie je dat er driehoeken ontstaan. Ga zo door. Snijd in het midden door en je hebt 18 driehoeken. Het klinkt heel ingewikkeld, maar wanneer je aan het snijden bent snap je wat ik bedoel.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 19 december 2019 door UitPaulinesKeuken