Kerst hoofdgerecht: Pastarol met worst, tomaten en linzen

Het maken van de saus kun je een dag eerder doen. De smaak wordt er zelfs beter van, dus wanneer je het jezelf gemakkelijk wilt maken, maak je de saus een dag van tevoren. Heel lekker overigens worstvlees, linzen, tomaat en venkelzaad. Jummm ook heel fijn door de linguine of pappardelle.

Nou denk je wat is er dan wel spannend aan? De pastarol. Die kook je in zijn geheel, met de vulling er dus al tussen, in een pan. Om te zorgen dat de vulling er niet uit loopt rol je de pastalap goed op. Dit doe je met behulp van een theedoek. Die leg je eerst op je aanrecht, leg de lap pasta erop. Spreid de vulling over de pastalap en rol hem dan zo strak mogelijk (lange kant) met behulp van die theedoek op. Dan bind je hem net als een snoepje aan weerzijde vast met een stuk keukentouw. Dat is dan het spannende gedeelte. Je kookt hem dus in zijn geheel 30 minuutjes in kokend water. Overigens kan het ook allemaal een dag van tevoren. Het is net als lasagne, de pastarol wordt na een dag nog lekkerder en gemakkelijker te snijden. Opwarmen doe je dan in de oven.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl

Geplaatst op 13 december 2017 door UitPaulinesKeuken