
De voorbereiding is dus zo gedaan. Je stopt de roquefort in de kwarteltjes, waar je hoogstens een paar vieze vingers van krijgt. Omwikkel ze met 2 plakjes spek. Bind de pootjes bijelkaar. En dat is het. De pootjes bijelkaar binden is wel handig om te doen. Wanneer je dit niet doet gaan de pootjes tijdens het garen alle kanten opstaan. Braad ze even drie minuutjes in een pan en daarna gaan ze de oven in! En zelfs dat is zo klaar. Maximaal 30 minuten.
En bij dit kwartel recept? Een hele lekkere rode koolsalade, met balsamico azijn. Die kun je al van tevoren maken. Wanneer je de rode kool namelijk een paar uur in de balsamico azijn laat staan wordt de kool zachter en nog lekkerder. Ik snijd de rode kool op een mandoline, maar het kan ook heel fijn gesneden worden met een mes. Hoe fijner hoe lekkerder. De salade is heerlijk met stukjes appel, nootjes en spek crumble en op het laatst strooi je er nog wat van die leuke granaatappelpitjes over. Super feestelijk. Wanneer je er meer werk van wilt maken kun je er een lekkere aardappel- of knolselderijpuree bij maken.
Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl
Geplaatst op 21 december 2017 door UitPaulinesKeuken